Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Вижте как 3D планирането на контролните табла в EPLAN може да Ви спести средства

Новини > Вижте как 3D планирането на контролните табла в EPLAN може да Ви спести средства

Вижте как 3D планирането на контролните табла в EPLAN може да Ви спести средства


Живеем в триизмерен свят, така че защо да се ограничаваме до двуизмерното проектиране на таблата?
При 2D вариант се ограничаваме само до физическото разположение на компонентите в равнината. Въпреки това, когато става въпрос за монтаж на табло, има и други фактори, които влизат в действие, като окабеляването например.
Ръчното измерване и рязане на кабели е неефективно. Излишъците от проводници или сгрешените проводници, изрязани прекалено късо, са загуба на средства и могат да създадат проблеми в таблото. Чрез използване на 3-D среда в Еплан, ние можем да планираме дължините на проводниците до милиметър. Софтуерът Pro Panel на EPLAN, може да улесни оформлението на триизмерния дизайн и функциите за автоматично маршрутизиране на окабеляването.

Siemens има макроси на EPLAN с техническа информация, съхранявана директно в макросите на устройствата. Например, в Pro Panel ще намерите информация за връзките, за да поддържате функцията за автоматично маршрутизиране. В допълнение към описанието и дизайна на връзките, схемата на окабеляването също съхранява позицията на връзките, в триизмерното пространство, както и посоката на маршрутизация. С помощта на тези спецификации в ProPanel, необходимите дължини на кабелите могат да бъдат изчислени до милиметър директно в EPLAN въз основа на проекта за електрическата схема. Нещо повече, тези стойности могат да бъдат експортирани към машина за монтаж на кабели, за да се гарантира резултат, отговарящи на стандартите, с точната дължина.

Превод: Ритбул
Въпроси? Свържете се с нашите експерти за EPLAN на: office@rittbul.bg

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg