Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Високотемпературни конектори на HARTING, издръжливи в среда от + 200 ° C

Новини > Високотемпературни конектори на HARTING, издръжливи в среда от + 200 ° C

Високотемпературни конектори на HARTING, издръжливи в среда от + 200 ° C, подходящи за леярни за производство на метали и валцови мелници

Производителите понастоящем разследват как най-добре могат да приложат процесите на дигитализация Industry 4.0 в съществуващите производствени среди, за да подобрят нивата на производителност и да намалят разходите. Прякото последствие от този подход включва прилагането на модулен подход към производствените платформи. Това може да включва или прилагането на нови модулни машини в производствена линия, или модернизирането на съществуващото инсталирано оборудване, за да се поддържа модулно и децентрализирано взаимосвързаност на системата за управление.

Тази стратегия вече може да бъде следвана при някои от най-тежките условия на средата, като например тези, в които оборудването може да бъде разположено в райони с високи работни температури. В миналото ограниченията в експлоатационните характеристики на конектора често означаваха, че оборудването е трябвало да бъде свързано с кабели в такива ситуации. Но новата гама от съединители Han® High Temp на HARTING сега поддържа гъвкавостта на приложената свързаност при такива условия. В резултат на това намалената сложност на окабеляването означава, че подобна инсталация може да бъде оптимизирана и разходите за поддръжка да са намалени.

Типичните приложения за крайни потребители включват поддръжка на модулни производствени клетки в леярни за производство на метали и валцови мелници, включително интегрирани ел. захранвания за управление на отоплението към инструментите за леене под налягане и електрически пещи, които могат да се прилагат в различни зони за обработка на високотемпературни материали. Освен това те могат значително да удължат интервалите за техническо обслужване на интегрирани демонтируеми инструменти за моделиране в модулно проектирани машини за леене под налягане за най-новите високотемпературни материали, което води до намален престой.

По подобен начин, възможностите могат да бъдат открити при производството на гуми и в средата за производство на химически препарати.

Дизайн функции

HARTING използва значителния си технически опит за разработване на специални съединители за осигуряване на надеждни решения за такива високотемпературни среди.
Например, уплътненията на съединителните прегради не трябва да се топят или да се прилепват към други интегрирани компоненти в целия работен температурен диапазон. Следователно, HARTING е избрал гума, устойчива на висока температура, устойчива на висока температура, която предотвратява свързването между качулката и корпуса, дори и ако те са оставени в контакт за няколко години.
Много от покритията и лаковете на покрива и лаковете, които се предлагат на пазара, не са подходящи за продължителна употреба при високи температури, тъй като те могат да причинят топене, което от своя страна може да доведе до залепване на съединени части. Благодарение на прилагането на специална повърхностна обработка на алуминиевите шкафове и кожуси, HARTING успя да се освободи от всякакви потенциално вредни допълнителни покрития със защитно покритие.

Изолационното тяло и контактите трябва да издържат на високите условия на околната среда на мястото и на допълнителната топлина, генерирана в корпуса, когато е натоварен. HARTING са избрали контакти от медна сплав, устойчиви на висока температура, които поддържат постоянни електрически свойства при нагряване. В допълнение, високотемпературните пластмасови изолатори LCP осигуряват дълъг експлоатационен живот.

В резултат на гореспоменатите характеристики, конекторите Han® High Temp на HARTING могат да издържат на постоянни условия на околната среда от + 200 ° C, да осигурят удължен експлоатационен живот и да осигурят намален престой на линията в сравнение с конкурентните решения.

Източник: HARTING

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg