Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Свободно дефиниране на връзки с модул Net Based Wiring на EPLAN Electric P8

Новини > Свободно дефиниране на връзки с модул Net Based Wiring на EPLAN Electric P8

Свободно дефиниране на връзки с модул Net Based Wiring на EPLAN Electric P8

система за намиране на инструменти

Eдна от най-трудоемките задачи при проектирането на сложни вериги е правилното дефиниране на връзките (target wiring) чрез използване на T-node (разклонение на връзка) в EPLAN. Допълнителният модул Net Based Wiring към пакетите EPLAN P8 Select/Professional (част от пакета Ultimate) дава възможност за свободно конфигуриране на връзки от даден потенциал, като проектантът дефинира в таблична форма отделните електрически връзки.

Описание на възможностите на Net Baset Wiring

С този допълнителен модул можете да планирате опроводяването на апарати в проект чрез използването на специализиран табличен интерфейс. Използването на т.н. point wiring показва кои връзки принадлежат към един общ потенциал, но точното опроводяване се дефинира ръчно в таблица като се избягва нуждата от манипулиране на символите от тип T-node. Последователността на свързване може да бъде дефинирана както на ниво проект, така и да бъде добавена едва след физически монтаж (понякога опроводяването се изяснява едва след физическото му завършване).

Когато в проекта се използват разклонителни клемореди с множество проводници и прекъснати връзки (interruption points), модулът Net Based Wiring може да направи излишно концентрирането върху посоките на завъртане на символите T-node.

Инженерът представя сложните връзки в опростена, ясно четима таблична форма. Така документацията е точна и недвусмислена. Задаването на правилното окабеляване може да се направи в координация с монтажника, предвид че той има най-ясна престава за физическото опроводяване. Така се избягва следенето за клеми на апарати които са в началото и края на всяка връзка (target wiring). Така списъка с връзките се коригира лесно, следователно и документацията отразява точно опроводяването в таблото.

В комбинация с EPLAN Pro Panel Professional и модула Process Wiring, net-базираните връзки могат да бъдат опроводени по оптималните пътища и разклонени при най-удобните клеми, като информацията от Pro Panel може да бъде прехвърлена обратно в P8. Крайният резултат от коректните списъци с връзки може да бъде експортиран в табличен формат към машина за производство на връзки (кабелен център), като това ускорява неимоверно много процеса на физическо изпълнение.

система за намиране на инструменти
система за намиране на инструменти

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg