Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Суичове на Westermo за контрол на критични мрежи в нефтохимически завод в Чехия

Новини > Суичове на Westermo за контрол на критични мрежи в нефтохимически завод в Чехия

Суичове на Westermo за контрол на критични мрежи в нефтохимически завод в Чехия

система за намиране на инструменти

Unipetrol е една от най-големите рафинерии и нефтохимически компании в Чехия. Един от основните активи на дружеството е индустриалното съоръжение Chempark Záluží, което е и най-големия химически производител в страната. Съоръжението е седалище на десетки важни компании и работно място на 6 500 служители.

Частта от завода, където се произвежда етилен е от особено значение, тъй като той се използва като съставна част в много от продуктите, които се произвеждат там. Прекъсване в производството на етилен би имало големи икономически последствия върху цялостната дейност на компанията. Новата мрежа за управление и контрол на захранването, както и ъпгрейднатата система за аварийно изключване са изградени с Westermo суичове, с цел оптималното функциониране на съоръжението за етилен.

"Това е съоръжение, в което надеждността е от критично значение. Системите са създадени да бъдат изключително издръжливи, за да гарантират непрекъснат режим на работа и защита на съоръжението и хората, които работят в него. Предишното мрежово решение, което използвахме беше на друг производител и трябваше да се подмени. Всеки път, когато мрежата трябваше да се възстанови, отнемаше много време и свързаното оборудване (OPC сървъри), не можеше да стартира и да се свърже правилно. Суичовете на Westermo и операционната система WeOS, позволяват пре-конфигурация на мрежата с 20 мили секунди време за възстановяване. Това беше перфектното решение. Много бърз, издръжлив и лесен за използване.", казва Павел Йесина, R&D мениджър, в Inelsev - компанията, която прилага двете мрежи.

система за намиране на инструменти

Двете мрежи са изградени през 2011 година. Системата за аварийно изключване представлява ъпгрейдната версия на стар проект, където старите суичове на друга марка са подменени с Westermo Lynx, свързани в кръгова топологична схема. Целта на тази мрежа е да изключи съоръжението в случай на извънредна ситуация.

Серия суичове Lynx

Мрежата за управление и контрол на захранването е изградена като изцяло нова система и свързва 30 подстанции с централна контролна зала. Мрежата се състои от 270 комуникационни устройства, над 500 екрани и табла за процесите, 13 000 входно/изходни връзки и повече от 300 000 аларми. Мрежата включва основно модел Lynx L210-F2G и различни модели от серията RedFox индустриални суичове.

Серия суичове RedFox

Друга основна причина за избора на Westermo са разнообразните комбинации от портове и възможността да се комбинират медни и оптични среди. Също така, устройствата на Westermo позволяват изключително проста настройка и поддръжка. Благодарение на операционната система WeOS, която се използва при всички продукти, настройката е еднаква, независимо дали става въпрос за Lynx, RedFox или друг модел управляем суич. "Работил съм с много различни модели суичове и рутери, но в сравнение с тях настройката на суич на Westermo е като детска игра", казва Павел.

За още по-голямо улеснение Westermo предлага WeConfig - инструмент за управление на настройките по мрежата, който позволява опростяване на първоначалната настройка и теста на мрежата. Това води до много по-бърза работа по време на целия жизнен цикъл на мрежата и спестяване на стотици човекочасове.

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg