Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Превключватели на Westermo за мрежово Ethernet захранване

Новини > Превключватели на Westermo за мрежово Ethernet захранване

Превключватели на Westermo осигуряват мрежово Ethernet захранване за IP телефони и безжични точки за Wi-Fi достъп

LKAB в Кируна, Северна Швеция, е най-голямата в света подземна мина. Пътищата с дължина над 400 km на дълбочина 1000 m под земята и около 4100-те й служители поставят високи изисквания към безопасността и ефективността на мината. LKAB има над 130-годишна история, като в нея функционират различни индустриални мрежи, системи за сигурност и автоматизация. Чрез мащабна инвестиция в нова IT инфраструктура, в която превключвателите Viper и RedFox от Westermo формират индустриалната база, е намерено оптимално решение, което позволява разширение през следващите години.

Viper RedFox switches

Мината в Кируна е и една от най-модерните в света. Новото IT решение осигурява пълно покритие на мрежата чрез директен и безжичен достъп между защитената офис мрежа и местата с ограничен достъп, в които се извършва добивът.

Когато ръководството на мината LKAB започнало да прави планове за нова мрежова инфраструктура, основната цел била да се осигури ефективна и надеждна мрежа с дълъг експлоатационен живот. Освен това било необходимо да се предвиди и увеличаване на натоварването й чрез инсталиране на оборудване с голям капацитет и надеждност. Изключително тежката експлоатационна среда под земята, дългите разстояния, високите изисквания за сигурност и способността за интегриране на движещи се обекти, като транспортни средства и в известна степен и персонала, са определили поставянето на екстремни изисквания към мрежовия дизайн и надеждността на хардуера.

Наземният офис и сервизният център, разположен на 775 m дълбочина, са свързани с два оптични кабела, които преминават през шахти, които да предпазят мрежовото оборудване от влиянието на суровите климатични условия в мината.

lkab-viper

Предизвикателството се е състояло в разширението на мрежата извън защитената офис среда в тежките подземни експлоатационни условия. В мината има високо ниво на влажността и съществува непосредствен риск от пряко въздействие на замърсители, като кал, прах и вода, стичаща се по стените. Друго негативно влияние върху електронното оборудване можели да окажат електромагнитните смущения от вентилационните и други миннодобивни съоръжения.

Оптичните кабели от офис мрежата са свързани в специално проектирани контролни шкафове, които са разположени около мината. В шкафовете са използвани индустриалните Ethernet превключватели RedFox на Westermo, които се отличават с висока производителност и възможности за маршрутизация, както и с комбинация на оптични и медни интерфейси с гигабитова производителност. Всеки RedFox превключвател може да свърже до осем различни Viper превключвателя, също на Westermo, които благодарение на своята изключително надеждна и здрава конструкция могат да бъдат монтирани чрез болтове директно към стените на мината. След това Viper превключвателите се свързват към различни устройства, например IP телефони и безжични точки за достъп.

Viper превключвателите са уникални устройства, които притежават капсуловани защитни корпуси със степен на защита IP65 и разполагат с M12 монтажни конектори. Вградената в корпуса GoreTex мембрана позволява на влагата и кондензата да се оттекат, но в същото време напълно изолира превключвателите от влагата и замърсителите в заобикалящата среда. Устройствата са проектирани първоначално за екстремните условия на железопътния транспорт и са тествани и сертифицирани в съответствие с изискванията на международния стандарт EN 50155. Висококачествените компоненти, използвани във Viper превключвателите, осигуряват експлоатационен живот от 20 години и средно време на безотказна работа от 600 000 часа (MIL-HDBK-217). Високото качество на продуктите и надеждността им са от изключително важно значение за всеки вид критично приложение.

lkab-outside

„Причината, поради която избрахме Viper превключвателите, бе, че те могат да работят в тежки условия и да осигуряват гигабитова скорост, както и Ethernet захранване“, коментира г-н Йонас Еско, IT мениджър в LKAB. Превключвателите осигуряват електрическо захранване и мрежова свързаност на различни устройства. Системата за аварийно захранване е станала много по-ефективна чрез избор на решение за Ethernet захранване. Вместо да се налага да се инсталират резервни акумулаторни батерии на всички свързани устройства, вече това е необходимо само за превключвателите.

Всички продукти на Westermo, базирани на Ethernet, са оборудвани с операционната система WeOS. Това означава, че са проектирани и тествани за пълна съвместимост както със собствените протоколи, така и с други индустриални протоколи. Независимо дали е Viper или RedFox, или друг продукт на Westermo, всяка конфигурация се извършва в същия тип потребителски или уеб интерфейс. Мрежата на LKAB е идейно просто решение с редица виртуални локални мрежи VLAN и приоритизиране на данни, като в същото време е проектирана да се справи и с много по-взискателни задачи.

Мрежата вече е в пълна експлоатация и осигурява информационната комуникация за различни приложения. Пример за това е системата за контрол на достъпа, която следи колко хора има в мината и в зоната, където те се намират. Друг пример е система, която може да определи в зависимост от натоварването на земекопните машини кога съдържанието на желязо е повече или по-малко от скалната маса. Разработено е също приложение за дистанционно управление на автономните транспортни средства, използвани в области, в които ръчната работа не е подходяща.

„Базовата мрежа вече е налице и сме осигурили пълна свързаност в цялата мина. Това означава, че можем да свържем всякакъв вид приложения по всяко време към нашата корпоративна мрежа“, допълва г-н Йонас Еско.

lkab-cabinet

Надеждната индустриална мрежа е изградена и ще се разширява с развитието на самата мина, като има капацитет за справяне със значително увеличено натоварване. Непрекъснатите актуализации на WeOS ще гарантират, че мрежата винаги поддържа най-новите мрежови технологии и стандарти, така че що се отнася до мрежовата ефективност, LKAB е подходящо оборудвана за успешна реализация на бъдещите планове за добив от 37 милиона тона руда годишно.

Фирма Ритбул предлага продуктите и решенията на Westermo в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Westermo и да ви дадем най-добрите цени!

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg