Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Специални машини за рязане, огъване и пробиване на Cu/Al шини от Alfra

Новини > Специални машини за рязане, огъване и пробиване на Cu/Al шини от Alfra

Специални машини за рязане, огъване и пробиване на Cu/Al шини от Alfra

При ремонта на електроразпределително оборудване често е необходимо да бъдат подменяни обемисти и тежки устройства, като трансформатори, прекъсвачи, шини и др. Ако става въпрос за трансформатори, превключватели и други устройства стандартно производство, подмяната е безпроблемна. В случаите на замяна на шини, които при всички случаи са монтирани съобразно индивидуалните характеристики на устройствата, възникват трудности. Шините обикновено са с дебелина от 20 mm до 150 mm. Такъв елемент е невъзможно да бъде огънат под даден ъгъл без използването на специален инструмент.

Машина за огъване на шини

За подобни цели се използват специални машини за огъване на шини. Те трябва да бъдат възможно най-компактни за лесно транспортиране и работа в тесни пространства, като в същото време са и достатъчно мощни. Изискванията могат да бъдат постигнати само с помощта на хидравлични устройства.

Обработката на медните шини, използвани в електроразпределителните табла или шинопроводните системи, включва освен рязане на определена дължина и други работни операции, като огъване или пробиване. Тези задачи могат да се изпълняват по-бързо и безопасно с помощта на комбинираните системи за огъване и пробиване на шини на Alfra. С тях огъването на шини с размери 120 x 12 mm (по поръчка и 160 x 10 mm) лесно се извършва с помощта на универсален работен цилиндър, а пробиването на кръгли и овални отвори с размери от Ø 6.6 до 21.5 mm се осъществява с поансон.

Огъване на шини – позиция „Bending“

За да се огъне една шина, матрицата се поставя в хидравличното бутало, а електрическият ъгломер – в кръглия канал на контраблока. Контактният кабел се свърза към електродвигателя. Необходимият ъгъл се фиксира върху скалата с помощта на регулиращ винт. Заради пружинните свойства на медта се препоръчва настройка с 1° до 3° над искания ъгъл в зависимост от дебелината на материала.

Необходимо е да се провери първият ъгъл на огъване, като след това този ъгъл може да бъде възпроизведен толкова пъти, колкото е необходимо, тъй като процесът на огъване автоматично се прекъсва, благодарение на електрическия контактен изключвател.

Пробиване на шини – позиция „Punching“

Поансонът с неопренов изтласквач и съответната матрица се поставят в монтажния отвор. Поансонът се фиксира странично с помощта на винт със скрита глава. В зависимост от ширината на шината и необходимото разположение на отворите се извършва плавно хидравлично повдигане или спускане на блока с помощта на маховик с ръкохватка. Брояч, прикрепен към маховика, показва височината до центъра на отвора в милиметри.

За постигане на точно разположение на отворите се препоръчва предварително маркиране на центровете на отворите върху шината и след това подравняване на центъра на поансона с тази маркировка. Неопреновият изтласквач и вграденият електрически сензор осигуряват автоматично връщане на поансона в изходно положение.

Техническа спецификация:

Огъване:
- Максимални размери на Cu шини, Ш х Д: 120 x 12 mm;
- Ъгъл на огъване: над 90°;
- Минимално рамо на огъване: 50 mm;
- Минимален размер на U-образно огъване: 100 mm;
- Минимален размер на Z-образно огъване: 72 mm (в зависимост от дебелината на материала);
*Дадените стойности се отнасят за Cu-шина с размери 120 х 10 mm.

Пробиване:
- Максимална дебелина на материала: 12 mm;
- Максимална широчина на материала по централната ос: 110 mm;
- Отвори в Cu: 6.6 – 21.5 mm диаметър;
- Овални отвори с максимална дължина: 21 mm;
- Външни размери, Д х Ш х В: 700 x 410 x 410 mm;
- Тегло: 60 kg.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Alfra в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Alfra и да ви дадем най-добрите цени!

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg