Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Клеми за използване във взривоопасна среда

Новини > Клеми за използване във взривоопасна среда

Клеми за използване във взривоопасна среда
WAGO 221 - безопасно, лесно и бързо свързване!

Нови конструктивни възможности за производители на съединителни кутии, осветителни тела и електронни устройства за взривоопасна среда. На предстоящите големи изложения на химическата промишленост WAGO ще представи серията 221 и като универсален терминал за потенциално експлозивна среда.

Това предоставя съвсем нови възможности, особено за производителите на разклонителни кутии, осветителни тела или електронни устройства, които ще се използват във взривоопасна среда, в зона 1 и 2.

Предимства:

Безинструментна работа - отваряте лоста, вкарвате проводника, затваряте лоста.

 • Свързване на многожични проводници със сечение от 0,14 до 4 mm2
 • Свързване на едно- и многожични проводници със сечение от 0,2 до 4 mm2
 • Носач за DIN35 шина
 • Работно напрежение: 275 V до 440 V
 • Сертификати за работа във взривоопасна среда

 • ATEx: Ex II 2 G / Zone 1, 2
 • IECEx, American Ex: Ex eb IIC T4 Gb / Class 1, Zone 1
 • Безинструментна работа за всички видове проводници

  Лостът може удобно да се отвори с ръка, да се вмъкне проводникът и лостът да се спусне. Едно- и многожичните проводници могат да бъдат свързвани в диапазона сечения от 0,2 до 4 mm2.

  Бърза и сигурна връзка с носача за DIN35 шина

  В този носач могат да бъдат поставени клеми за 2, 3 и 5 проводника. Ако клемите в носача се поставят близо една до друга, работното напрежение е 275 V. За приложения с работно напрежение до 440 V, клемите се поставят така, че между две клеми да има видим разделител. Чрез тези разделители се спазват необходимите отстояния за токове на утечка по повърхността и пробив от пълзящ разряд за работни напрежения до 440 V. По избор адаптерът може да бъде закрепен върху монтажна шина DIN35 или да бъде завинтен върху всички видове гладки повърхности. Дори при вече поставена в носача клема могат да се свързват проводници, например при преокабеляване на отделни линии - решаващо предимство за приложения във взривоопасна среда, тъй като конвенционалните кутии за свързване във взривоопасна среда са оборудвани с клеми с кожуси, които затрудняват много освобождаването на отделни проводници! За международна употреба на WAGO 221 за приложения в потенциално взривоопасни зони са започнали сертификационни прецедури за ATEX (Ex 2 II G), IECEX и American Ex (AEx eb IIC T4 Gb).

  Очаква се клемите да бъдат налични в края на 2018 година. Производителите вече могат да планират технологията за свързване в новия си продукт за употреба в потенциално взривоопасна среда.

  Източник: WAGO

  В България може да намерите всички продукти на WAGO при дистрибутор Ритбул. За последните 18 години Ритбул затвърждава своята позиция, да не бъде поредната търговска фирма доставчик, а отговорен партньор на своите клиенти, на когото могат да разчитат за решаване на своите проблеми.

  Новини от Ритбул


  Ритбул ЕООД

  Централен офис

  София 1407
  ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
  office (@) rittbul.bg
  тел: 02-43-97845

  Офис в Пловдив

  Пловдив 4000
  бул. „Кукленско шосе“,
  Южна промишлена зона
  plovdiv (@) rittbul.bg
  тел: 032-211-972

  За връзка

  тел:    02-43-97845
  факс: 02-43-90651
  моб:   088-2525765

  Следвайте ни

  Facebook Youtube Facebook
  Общи условия
  Политика за лични данни
  Политика за бисквитки

  Уебсайт от OnlineMarketing.bg