Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Интелигентна автоматизация на помещенията с WAGO flexROOM®

Новини > Интелигентна автоматизация на помещенията с WAGO flexROOM®

Интелигентна автоматизация на помещенията с WAGO flexROOM®

WAGO flexROOM® е доказано, интелигентно решение за гъвкавo автоматизиране на осветлението и контрол на щорите на сградата, както и за индивидуално управление на климата в помещенията - отопление и охлаждане. Системата flexROOM® реализира идеята за последователно използване на стандартизиран хардуер и готов софтуер, което в същото време осигурява достатъчно гъвкавост, за да се отговори на специфичните за проекта изисквания. flexROOM® е базирана на I/O системата на WAGO 750, която в зависимост от приложението в модулния си дизайн комбинира всички необходими компоненти - захранващи устройства, управляващи механизми, релета, разклонителни кутии и клемни блокове, чрез конектори WINSTA® в една кутия.

По-лесна автоматизация с flexROOM® - просто конфигуриране! flexROOM®, универсалното решение на WAGO за автоматизация на сгради осигурява контрол на осветление, защита от слънцето и контрол на температурата – без необходимост от програмиране.

Предимства
Лесно конфигуриране - без програмиране Гъвкава адаптация към индивидуалните изисквания на конкретният проект Защитен достъп по време на настройката и след това, чрез HTTPS и SFTP Съвременна и детайлна уеб визуализация, базирана на HTML5 Минимална консумация на енергия за осветление, отопление и охлаждане на сгради, чрез глобален контрол на щорите Решение за разпределителни конектори: Бърза, безопасна и удобна - технология за свързване WINSTA® Отговаря на всички стандарти за инсталиране и експлоатация за енергийна ефективност и функционалност (напр. DGNB, LEED) Удобното решение на WAGO за автоматизация на помещенията позволява по всяко време да се преразпределят пространствата в офиси, но и на цели етажи. Контролерът flexROOM®, включващ предварително конфигурирано софтуерно приложение, спестява от разходите за енергия и осигурява комфорта на присъстващите.

Енергийна ефективност
Проектирането, пускането и експлоатацията на сградата трябва да демонстрират максимална ефективност и висока степен на адаптивност. Поради тази причина flexROOM® е специално разработен за проекти с голям брой идентични стаи, като офисни и административни сгради, както и училища.

Защита от слънцето
Модерната архитектура в новите сгради все повече разчита на стъклени повърхности. От една страна, стъклото позволява много дневна светлина в интериорните пространства, като същевременно подобрява благосъстоянието на обитателите и намалява смущенията, като например отраженията. От друга страна, високото проникване на дневна светлина води до прегряване на помещенията - особено през лятото. Високите температури и пряката слънчева светлина не само засягат обитателите, но и растенията и мебелите. С flexROOM®, чрез контрол на щорите на сградата, се дава възможност да се намаляват разходите за енергия за отопление, охлаждане и изкуствено осветление. Автоматизираната система за защита от слънцето със сезонно управление също допринася за опазването на климата и свежда до минимум използването на изкопаеми горива.

Отопление и охлаждане flexROOM® управлява всяка функция - от настройката на зададената темература до управлението на отоплителния/охлаждащия вентил. Зададената темература може да бъде променена от всеки, който се намира в стаята. Чрез присъствени сезори температурата в помещението се понижава при излизане от стаята или отваряте прозорец, така енергийното потребление на необитаеми стаи е сведено до минимум.

Перфектно комбиниране на хардуер и софтуер
Когато контролерът PFC200 се комбинира с DALI Multi-Master Module, решението flexROOM® предоставя висококачествен и надежден хардуер.

Конфигуриране - НЕ програмиране Всеки flexROOM® има уеб интерфейс за конфигуриране. Както техникът, така и крайният потребител могат да конфигурират контрола за всяка стая чрез уеб браузър, независимо от местоположението на потребителя и използваната разпределителна кутия, но със съответните нива на достъпа до функции.

Допълнителни функции
В допълнение към стандртните помещенията, зони за специална употреба като стълбища, коридори или санитарни помещения също могат да бъдат автоматизирани, като се използват специално разработени версии на flexROOM®.

Източник: WAGO

За повече информация се свържете с екипа на Ритбул: 02/439 78 45

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg