Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Han DDD – нов промишлен конектор от Harting за надежден пренос на сигнали с минимални изисквания за пространство

Новини > Han DDD – нов промишлен конектор от Harting за надежден пренос на сигнали с минимални изисквания за пространство

Han DDD – нов промишлен конектор от Harting за надежден пренос на сигнали с минимални изисквания за пространство

Компанията Harting, специализирана в областта на електротехниката, електрониката и оптичните връзки, обяви пазарния дебют на нов промишлен конектор Han DDD, който е нагледен пример за миниатюризация в областта на роботиката. В многополюсните сигнални интерфейси, предназначени за роботи и автоматизирани машини, защитното заземяване играе съществена роля. В повечето случаи то отнема по-голямата част от времето за монтаж. В тази насока Harting увеличи плътността на контактите, разработвайки серията вложки Han D. Контактите за електрозахранване и пренос на сигнали на тази серия са оборудвани с клеми за кримпване – следователно са подходящи за сглобяване в големи количества, като същевременно осигуряват високо качество. До момента заземителният контакт PE е бил под формата на винтова клема. Новите вложки Han DDD за първи път използват PE камери с Han D контакти за кримпване.

Индустриален конектор Han DDD

Намаляване на времето и разходите за монтаж

Преминаването на заземителния контакт PE от конвенционална винтова клема към кримпване (Han D) повишава качеството на заземяване и намалява времето за монтаж на целия конектор. По този начин отпадат разходите за накрайници, както и за инструменти, необходими за монтажа им, които обикновено са необходими при винтовите клеми.

Търсенето на компактни решения е сред най-актуалните тенденции в машиностроенето, роботиката и автоматизацията. Именно това е причината за разработването на серията Han D на Harting, която осигурява висока плътност на контактите и малки размери. За разлика от предишното стандартно изпълнение, при Han DDD на същата контактна площ са разположени два пъти повече контакти (+ 130%), като размерите и електрическите им характеристики остават непроменени.

Конекторите Han DDD разполагат със 107 контакта за пренос на сигнали и захранване. Електрическата мощност е еквивалентна на тази на подобния продукт Han DD (максимум 250 V/10 A). За да опрости използването на конекторите в автоматизацията и роботиката, компанията Harting предлага и аксесоари като клемни панели и направляващи щифтове/втулки.

Конектори Han DDD

По-високата плътност на мощността е постигната чрез следните методи:

• Увеличаване на разстоянията на утечки на ток между контактите чрез използване на вложки в изолиращия корпус;
• Подобрен заземителен PE контакт за освобождаване на пространство в изолационния материал за допълнителни контактни камери;
• Чрез изместване на разположението на камерите, с което се постига намаляване на разстоянието между редовете на контактите.

Следователно Han DDD са по-ефективни при използване в стандартните контролни шкафове. Тези конектори намират приложение във всички промишлени отрасли, в които са необходими компактни електрически връзки.

Благодарение на използваната техника на кримпване, интерфейсите, съчетаващи Han D контакти с конектори Han DDD, осигуряват висококачествена връзка. За да постигнат постоянно добро качество на контактите, при малки серии потребителите е необходимо да изберат инструменти за кримпване, а при голям обем на производство – съответно автоматизирани машини за кримпване. Всички инструменти са подходящи за контактите, предлагани от Harting.

Han DDD

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Harting и да ви дадем най-добрите цени!

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg