Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > EPLAN PREPLANNING, версия 2.8

Новини > EPLAN PREPLANNING, версия 2.8

EPLAN PREPLANNING, версия 2.8


EPLAN запълва нишата между етапа на проектиране и интердисциплинарния инженеринг на детайлите. Многобройните нови функции и подобрения в Eplan Planning позволяват лесна актуализация на вече назначени макроси, подобрено импортиране на филтрирани Excel списъци и оптимално разположение на сегментите. Всички нови подобрения засилват идеално процеси на планиране, при които данните за проектите се въвеждат и подобряват по-рано в проекта и могат да бъдат обработвани без прекъсване.
EPLAN представи първите нови изгледи на Eplan Planning, версия 2.8, в Хамбург на водещото търговско изложение за морската индустрия SMM. Нововъведенията ще направят сложността на корабостроенето и други подобни големи проекти още по-управляеми.

Новата платформа EPLAN, версия 2.8, ще бъде достъпна скоро. С EPLAN Preplanning потребителите могат да се възползват от множество оптимизации в предварителната фаза на проектиране - например чрез поставяне на сегменти. Във Версия 2.8, те могат да бъдат поставени няколко пъти, което позволява сегментът да се показва на няколко предварително програмирани страници. За разположението потребителите могат също така да стартират графично предварително планиране във всеки възел в структурата, като позволяват множество вложени сегменти да се показват на няколко предварително програмирани страници. Този ясен преглед дава повече прозрачност и улеснява ориентацията дори при големи проекти.

Друго предимство: сега могат да бъдат показани кръстосани препратки в сегментите, ако съществува съответното съответствие със сегмента. Те обикновено се поставят в детайлното инженерство - например в платформата на P & I или в схемата с няколко линии - или на други предварителни планове. Това осигурява по-добър преглед на дизайна и улеснява задаването на сегменти. Дефинициите на сегментите са също по-лесни за използване: гъвкавите настройки за номериране на конфигурирането, предоставят на потребителите повече свобода на действие.

Сигурност при генериране на схеми

Ако трябва да се извлекат схеми от предварителните данни в подробно проектиране е важно да се запази общ преглед. Целта винаги е ясната връзка между обекта за планиране и свързаната схема. Преди това обектът за планиране с присвоен макрос можеше да се използва няколко пъти в навигатора на страницата. Това имаше неблагоприятен ефект от потенциално удвояване на страниците - все пак схемата за планирани пбекти може да съществува само като единствено число. Новата версия 2.8 се грижи за потребителите от самото начало. Ако схематичните страници за обект за планиране вече са генерирани, потребителите получават съответното системно съобщение с необходимите подробности. Това гарантира безпроблемно планиране и по-бързи резултати.

Лесно актуализиране на назначените макроси

Макро технологията значително опростява разработването на проекти с повторно използване на предварително дефинирани обекти, като например схеми на шаблони. Сега вече се вижда повече информация за обекта за планиране с интегрирането на допълнителна информационна линия. Ако преди това е зададен макрос в схематична схема, стойностите се променят и тази информация вече може лесно да бъде съхранена. Освен това е подобрено поведението на системата за съхранени макроси с променени заместващи обекти. Многобройните свойства в схемите могат да бъдат контролирани чрез сетове от стойности. Несъгласуваната информация между предварителното планиране и схемите е вече минало.

Импортиране на филтрирани Excel списъци

При изготвяне на предварителни планове могат да бъдат импортирани списъци с предварително планирани данни, създадени във външни приложения. Новото тук е, че филтърът, създаден в Excel, ще бъде разпознат. Включването на филтрираните списъци на Excel намалява предварително планираните данни, показани в диалоговия прозорец за синхронизиране, като по този начин импортирането става по-ясно и по-бързо. Освен това по-бързо могат да бъдат импортирани по-обширни файлове в Excel.

Заключение

EPLAN Preplanning запълва нишата между фазата на проектиране и интердисциплинарното детайлно инженерство. Многобройните подобрения на версия 2.8, го правят още по-лесен за актуализиране на инженерните подробности. Всички компоненти и схеми, свързани с електрическия дизайн, могат да бъдат включени в Eplan Planning и да бъдат достъпни за инженерни надолу по веригата без загуба на информация. Той спомага да се улеснят процесите като се направят още по-управляеми, особено когато става дума за сложни и големи проекти.

Източник: EPLAN

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg