Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > EPLAN Electric P8 и Siemens TIA – двупосочен портал за обмен на данни

Новини > EPLAN Electric P8 и Siemens TIA – двупосочен портал за обмен на данни

EPLAN Electric P8 и Siemens TIA – двупосочен портал за обмен на данни

EPLAN си партнира със Siemens, за да предложи мост между световете на електротехниката и автоматизацията. Директна връзка между EPLAN Electric P8 и TIA (Totally Integrated Automation) портал от Siemens, който позволява обмен на данни между двете платформи.

Основната функция на връзката между EPLAN Electric P8 и TIA Portal е последователното предаване на информация за автоматизираните инженерни системи. Потребителите могат да редактират и сравняват данни на всеки етап от проекта. Автоматично генерираните данни в EPLAN Electric P8 включват схеми, прегледи на PLC и хардуерни конфигурации, както и мрежови проекти.
Данните могат лесно да се обменят между работните станции на инженерите по електротехника и програмисти на PLC, които могат свободно да определят кога и какви данни да използват. Това позволява контролиран обмен на информация, дори и за самостоятелна предварителна работа, и осигурява решаваща полза за процесите на преразглеждане.

Основната полза от работата с двете платформи е, че спестява време както на програмистите, така и на електроинженерите. Данните вече не трябва да се въвеждат ръчно, веднъж създадени в TIA Portal, те се импортират директно в EPLAN Electric P8, което помага да се облекчат инженерите в електротехниката на много от проектните задачи, които преди това са били извършвани ръчно.
Друга много практична полза е, че не могат да се появят недоразумения между различните дисциплини. Затова проектирането на компонентите на автоматизацията става по-бързо и оптималното качество е гарантирано.

Инженерите и програмистите, които се възползват от връзката между EPLAN Electric P8 и Siemens TIA Portal, могат да обменят, редактират и сравняват данните от PLC на всеки етап от проекта. Това опростява отнемащото време ръчно сравнение за промени и за итеративни процедури. Освен това потребителите се възползват от прозрачни прегледи за възлагане на PLC сглобки, чието редактиране се поддържа от системата. Общият резултат е оптимизиран, интердисциплинарен инженерен процес.

Система за обмен на данни също така подпомага потребителите при проектирането на подходящ хардуер, свързан с електрическото проектиране и програмата за PLC-тата. Потребителите вече не трябва да мислят за правилната конфигурация на хардуера, тъй като Siemens TIA Portal прави това самостоятелно, докато EPLAN Electric P8 автоматично генерира схеми, PLC прегледи и хардуерни настройки. Освен това системата за обмен на данни осигурява правилното присвояване на символичните адреси на програмата на PLC към хардуерните адреси, което намалява риска от грешки при свързването на входовете и изходите.

Върни се към останалите НОВИНИ ЗА EPLAN

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg