Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > Една успешна история за това как – здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Новини > Една успешна история за това как – здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Една успешна история за това как - здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Здравите конектори спомагат за поддържането на ремонт на железопътни релси и точки. HARTING конекторите отговарят на изискванията, необходими за снабдяването на тези машини, тъй като те са здрави и устойчиви на удари и вибрации. Освен това нашите държачи и основи предпазват контактите от прах, вода и камъчета.

Преминавайки през релси, влаковете оказват голяма сила върху земята. Релсите се деформират под натоварването и се връщат еластично в изходно положение, след като релсовото превозно средство е преминало над тях - което е вярно поне за релси върху добре посипана и твърда почва. В дългосрочен план обаче трасето губи солидната си структура, променяйки необходимата геометрия и положение.

Това е мястото, където производителите на Plasser & Theurer от Линц, Австрия, започват с трамбовъчни машини и други устройства. Тези машини ремонтират „леглото“ на пистата чрез повдигане и подравняване на коловоза, състоящ се от релси и траверси. В допълнение, те уплътняват баласта под траверса, докато лагерът на траверса отново е стабилен. За тази цел трамбовърите на машината проникват в баластното легло и го уплътняват съгласно “принципа на асинхронно нагнетяване с еднакво налягане”.
В един вариант трамбовъчните единици са разположени на сателит на влаковото превозно средство. Докато основната машина работи непрекъснато, спътникът - включително устройствата за повдигане и облицоване, както и баластният тампер - работи циклично. Тяговите двигатели задвижват работните единици, както и целия спътник. Необходимата мощност за теглене се предава чрез съединители, които са поставени между главния двигател и сателита.

Конекторът, необходим за захранването на тези машини, трябва да бъде особено здрав: На открито те трябва надеждно да предпазват контактите от прах и вода. В допълнение, качулките и кутиите трябва да предпазват контактите. Друго изискване е безопасността на ударите и вибрациите съгласно DIN EN 61 373. Тъй като натоварващите устройства също изискват високи токове, Plasser & Theurer използват индустриални конектори Han® 34 HPR. Техните основи и държачи за задържане позволяват да се свържат до четири 650 А контакта в един интерфейс. Така те постигат по-висока контактна и мощностна плътност в сравнение с подобни на пазара решения.


Като алтернатива на контактите 650 А, могат да бъдат вкарани до 12 модула от серията Han-Modular® - позволяващи както пренос на енергия, така и на данни и / или сигнал. За такива приложения, HARTING предлага най-широкото портфолио, включващо повече от сто различни единични модулни конектори. Разнообразието позволява безброй възможни конфигурации на хибридни интерфейси. Различни напрежения, различни типове сигнали, както и данни напр. за Ethernet мрежи могат да се предават чрез един конектор.

Plasser & Theurer са лидери на световния пазар в трамбовъчните единици. Въпреки това, с техните машини и услуги те излизат извън рамките на поддръжката на трасето. Те се считат за единствения пълен доставчик в света за изграждане и поддържане на железопътни линии.

Повече информация може да почерпите от каталога:

Harting for Transportation

Както и от следните видеа:

Всякакви въпроси и коментари можете да отнесете към нашия екип:
office[@]rittbul.bg
Ще се радваме да се свържете с нас с предложения за следващи статии и информация, която би била полезна и необходима за Вашия бизнес.

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg