Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
EPLAN > За EPLAN

EPLAN > За EPLAN

За EPLAN

EPLAN Software & Service е водещ интегратор софтуерни решения в областта на инженеринга. Основната цел на фирмата е предоставяне на продукти улесняващи създаването на инженерни документи и улесняването на обмяната на документи между отделите в една фирма.

С над 25 000 клиента и над 80 000 лиценза продадени по цял свят, немската фирма базирана в Монхайм си е извоювала лидерската позиция на световният пазар на електротехнически CAD/CAE софтуер. Фирмата отстоява позициите си повече от 20 години, в течение на които са отворени над 50 търговски, тренинг и консултантски центъра по цял свят.

Платформата EPLAN – единно решение в областта на мехатрониката.

Портфолиото на фирмата е под постоянно развитие, като усилията са концентрирани в следните дисциплини:

EPLAN Electric P8 е основният продукт, и демонстрира значителни предимства спрямо преките конкуренти на пазара. Програмата предоставя възможност за избор между обектно и графично ориентиран подход на създаване на документи, използване на макроси с варианти, възможности за реверсивен инженеринг.
В миналото CAE продуктите бяха разделени на графично ориентирани и обектно ориентирани системи. Сега най новата система в тази област - EPLAN Electric P8 - премахва за първи път границата между двата типа системи.

Повишена продуктивност чрез използване на „Макроси с варианти”

Новата система в EPLAN Electric P8 позволява да се постигне изключителна гъвкавост при проектирането. Всички разновидности на дадена верига могат да бъдат запазени в един макрос като нейни варианти без да отпада възможността за тяхната корекция и повторно използване. Пример за това могат да бъдат различните по големина моторни групи, изискващи различни защити, сечения на проводниците и съответните за тях клеми. Различните комбинации от продуктови номера могат да бъдат запазени като варианти – и желаната верига може да бъде показана за значително по малко време.

Вариантната технология позволява значително намаляване на броя макроси които се ползват в дадена организация, което води до лесното им администриране. Системата помага за стандартизирането на изготвената документация.

Ръчно нанесените промени не само отнемат време, но и увеличават риска от грешки. С новата система това вече не е проблем - тя позволява промени да бъдат нанасяни в „последната минута”. Ключът към постигане на това е парамeтризацията на макросите. Потребителят избира подходящия вариант със стойности а останалата работа върши системата.

Интеграцията с MS Office приложенията подобрява допълнително продуктивността. Всяка фирма има собствени стандарти за номерация на устройства. EPLAN позволява трансфера на всякакви CAE данни за редактиране в Excel, като за това не се изискват познания по програмиране и може да бъде извършено от всеки потребител. Променените в Excel данни могат да бъдат импортирани обратно в проекта на EPLAN Electric P8.

Поддръжка на стандарти

Системата поддържа всички международни стандарти като IEC 61346, JIC, NFPA или руският ГОСТ. Автоматичното конвертиране на стандарти помага да се подобри ефективността при изготвяне на документация за клиенти от различни страни. Стандартните шаблони, форми за генериране и символни библиотеки са част от продукта.

При избор на стандарт от потребителя, конвертирането променя ориентацията на символите и символните библиотеки, съгласно изискванията. С едно натискане бутона на мишката можете да експортирате проекта във файл с PDF формат в които са запазени всички логически връзки между символи и страници.

Работа в екипи работещи на разстояние

От сега нататък произволен брой потребители могат да работят едновременно върху даден проект, като разстоянието между тях наистина е без значение. Потребителите могат да имат достъп до един проект както в локалната мрежа на фирмата, така и от мястото на изпълнение на проекта та дори то да се извършва зад граница. Това се постига чрез автоматично разделяне заявките по работа в проекта на подпроцеси, обработвани паралелно един на друг.

Програмата гарантира цялостна Unicode съвместимост, което позволява превода на проектите на произволен език. Текстовете към даден проект се поддържат на различни езици в системата и потребителя определя кой да бъде текущият език показан на екрана.
Възможността за конфигуриране на системата според нуждата на потребителя, позволява поставените задачи да бъдат изпълнени още по-бързо. Ако в даден проект приоритет е работа с контролери, интерфейса може да бъде настроен за работа само с необходимите икони и прозорци. Във всяка фаза на проекта са активни само необходимите за работата команди и инструменти.

Софтуера може лесно да бъде интегриран в IT инфраструктурата на която и да е фирма. Благодарение на интерфейса към данни в ODBC, XML или Excel - формат, всеки тип информация може лесно да бъде използвана като основа за импорт или обработка. Благодарение на Application Programming Interface (API), системата може да бъде контролирана изцяло отвън и всички ръчни операции могат да бъдат автоматизирани. Софтуера на Eplan Software & Service гарантира пълно запазване на данни създадени с предишни версии на EPLAN при техният трансфер в P8.

EPLAN Data Portal – онлайн библиотека за компоненти на производители

От средата на 2008г. EPLAN пуска в действие интернет базиран сървър EPLAN Data Portal. В него потребителите ще могат да намерят технически данни за електрически и механични елементи и апарати на всички големи европейски производители. Въпросните масиви с данни ще съдържат как то текстово описание на търсените компоненти, така и всички асоциирани 2D и 3D макроси, изображения и символи.

Цялата информация от EPLAN Data Portal е достъпна за потребителя чрез допълнителен прозорец „навигатор”, който позволява копирането на желаните данни от онлайн библиотеката локално върху твърдият диск на работната станция на потребителя. Данните в Data Portal са сертифицирани със съответните фирми производителки, което гарантира точността им и помага за стандартизирането на изготвените документи между фирмите. Всички клиенти с активирана услуга „софтуерна поддръжка” ще могат да се използват EPLAN Data Portal след пускането на пазара на версия 1.9 на EPLAN Electric P8.

Автоматично генерирани документи и списъци с EPLAN Electric P8

 • Автоматично генериране на Заглавна страница на проект
 • Автоматично генериране на Съдържание на проект
 • Автоматично генериране на Списъци с кабели и Кабелен журнал
 • Автоматично генериране на Списъци с клемореди и Клемен журнал
 • Автоматично генериране на Диаграма на конектор, Списъци с конектори
 • Автоматично генериране на Спецификации и списъци с устройства, списъци за поръчка
 • Автоматично генериране на Диаграма на връзките към клеморед и Диаграма на свързване на устройство
 • Автоматично генериране на Диаграма на връзки към устройство
 • Автоматично генериране на Диаграма на подвързване на кабел и Диаграма на връзките към конектор
 • Автоматично генериране на Списък с вътрешни връзки и потенциали
 • Автоматично генериране на PLC диаграми и PLC списъци със сигнали
 • Автоматично генериране на интерактивна Диаграма на връзки към PLC
 • Интерактивни Списъци с потенциали и Списъци с ревизии
 • Автоматично генериране на Списъци с етикети на връзки, устройства, кабели
 • Автоматичен превод на проект
 • Монтажен план с обратни референции към схематични страници и автоматично мащабиране на устройства
 • Автоматично генериране на Легенда на устройства монтирани на монтажна плоча
 • Автоматично генериране на Списък с ревизии и др.

Всички тези документи могат да бъдат експортирани автоматично в текстов формат, XML, или таблица в EXCEL.

Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg