Ритбул ЕООД - вносител на марките Eplan, Harting, Testboy, Steinhauer, Knipex, Alfra, Wera, Rennsteig, UltraLux, Westermo и ETI
Новини > EPLAN: Автоматизацията е бъдещето!

Новини > EPLAN: Автоматизацията е бъдещето!

Автоматизацията е бъдещето!

Автоматизацията и дигитализацията са в основата на Индустрия 4.0 и тяхното внедряване зависи от разгръщането на добре структурираните и добре произведените управляващи електрически шкафове и вериги. За да подкрепи тази нужда EPLAN, проучи начините, по които проектирането и производството на управляващи електрически шкафове да стане по-лесно и по-ефективно.
Ключът към по-добрата комуникация между проектантите и производството e в стратегията за управление на данните.

Проектирането и производството са основните две области, които създават стойност на продукта, но за съжаление, работата в тези двете области често подлежи на обучения и усвояването на различни практики и методи.

Като резултат, проектантите често взимат под внимание производствени процеси, които са различни от тези, които евентуално се приемат. За да е ясно и да се случи целият процес правилно, екипите по проектиране и производство, заедно търсят решение, което обаче постигат по различни начини – това често води до проблеми и неточности.

Бъдещето на производството на контролни табла


Имайки всичко това предвид, EPLAN направи проучване, за да отговори на следния въпрос: „Как ще се създават контролните шкафове в бъдеще?“. Проучването имаше за цел да разбере как по-добрата вътрешна комуникация между отделите и събирането на данни ще помогнат на производителите на контролни табла да създават по-ефективни, пестящи време и средства проекти.

Спестете до 45% от времето си


Едно интересно откритие от проучването, което беше направено от Института по процесконтрол към Университета в Щутгарт, беше, че компаниите, които работят на принципа проект/поръчка, където проектите за повечето части, които се произвежда, се обновяват при всяка поръчка, могат да спестят до 45% от времето за проектиране като преминат към функционална модулна кръгова диаграма.

3D данни


Проучването, също така, разгледа и 3D данните за производство. Проектирането на управляващите табла в 3D е постижимо с 3D оформление, последвано от „виртуално окабеляване“ на компонентите.
3D моделът помага на проектантите да използват най-ефективно пространството в таблото и монтажната плоча. Нещо повече, интегрираните автоматични проверки, като тестване, спазване на указанията за монтаж на производителите на компоненти и гарантиране, че не се надвишават минималните радиуси на огъване.

Изтеглете цялото проучване

Новини от Ритбул


Ритбул ЕООД

Централен офис

София 1407
ул. “Ст. Л. Костов” 16, ет. 2
office (@) rittbul.bg
тел: 02-43-97845

Офис в Пловдив

Пловдив 4000
бул. „Кукленско шосе“,
Южна промишлена зона
plovdiv (@) rittbul.bg
тел: 032-211-972

За връзка

тел:    02-43-97845
факс: 02-43-90651
моб:   088-2525765

Следвайте ни

Facebook Youtube Facebook
Общи условия
Политика за лични данни
Политика за бисквитки

Уебсайт от OnlineMarketing.bg